sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Päivityskatkoja, siitepölyallergiaa sekä virtsatientulehdusta



Nyt on ollut toodella pitkä päivitystauko, noin 1,5kk! Olen pahoillani tästä pitkästä ajasta, jolloin en ole kirjoittanut blogiin yhtään mitään. Mutta minulla on syy kyllä tähän laiskuuteeni; koulussa oli viimoiset viikot todella rankkoja, oli paljon kokeita, luokkaretki, kevätretki ja muuta tälläistä.. Ja tietokoneenikaan ei hyväksynyt yhdessä vaiheessa kameraa, joten kuviakaan en ole koneelle saanut.. Ajattelin että voisin alkaa pitämään blogia niin, että lisäilen enimmäkseen pelkkiä kuvia tänne, ja tekstiä jos keksin siihen jotain järkevää? Se olisi minulle laiskalle ihmisellekkin paljon helpompaa ^^

Lyyti ja hoitokoira leikattu griffon uros Proshka.

Lyyti ja Proshka ruokalevolla.

Mutta sitten kuulumisiin. Meille kuuluu paljon parempaa kuin reilu viikko sitten, sillä silloin selvisi eläinlääkärissä että Lyytillä on virtsatientulehdus. Lähdimme eläinlääkäriin neidin huonon voinnin takia, sillä Lyyti ei syönyt, ei jaksanut liikkua, nukkui kokoajan ja samana aamuna kun menimme eläinlääkäriin Lyyti alkoi tärisemään samalla kun makasi. Eläinlääkäri otti verikokeen, otti virtsanäytteen ja mittasi kuumeen. Vitsanäytteessä oli jotain pieniä kiviä, joista olisi voinut muodostua virtsakiveä ellemme olisi tuleet ajoissa sekä näytteestä löytyi myös verta. Kuumetta Lyytillä oli 40 astetta. Ell määräsi meille iiiiiiison pinon lääkkeitä, joita syötiin seuraavaan kontrolliin asti, joka oli silloin kahden viikon päästä sekä todella kallista erikoisruokaa(70€/6kg). Nyt Lyyti on onneksi parantunut loistavasti, eikä merkkiäkään ole mistään sairauksista ja ruoka maistuu!

Lyyti 10,5kk.

Lyytiltä on lähtenyt lihaksia tuon sairastamisen aikana, joten ylempänä olevassa kuvassa koira ei ole missään mahtavassa lihaskunnossa.Mutta nyt lenkkeilemme, leikimme, uimme ja riehumme muiden koirien kanssa paljon kunnon kasvattamiseksi. Tietysti koiran ehdoilla!

Moona 3v ja Lyyti 10,5kk ♥

Lyytin kanssa olemme käyneet nyt useamman kerran koiran omistavilla kavereillani kylässä tai menty lenkille yhdessä koirien kanssa. Koirat saavat tässä hyvin liikuntaa ja ovat iloisia toisten seurasta. Onneksi Lyyti ei ole agressiivinen muita koiria kohtaan, ja toivottavasti ei tulisikaan. Olen sen takia yrittänyt mahdollisimman pienestä pitäen totuttaa Lyytin kaikennäköisiin ja kaikenkokoisiin koiriin.

Novascotiannoutaja Jedi ja Lyyti rallittamassa metsälenkillä.

Jedin ja Lyytin juoksukisa.


Nakki-dreeveri ja Lyyti riehumassa.

Tähän loppuun on vielä pakko laittaa mielestäni aivan mahtava lause, joka pistää miettimään.
Sinä annat koirallesi vain osan ajastasi, koirasi antaa sinulle kaiken aikansa. "

Turo saksanpaimenkoira x husky-mix, Nakki ja Lyyti leikkimässä

Tein uuden l i n k k i sivun. Toivoisin paljon ehdotuksia linkkilistalle! Saa ehdotella mitä vaan sivustoja; blogeja, kotisivuja, seurojen sivuja, yhdistysten sivuja jne... Minulla on vain yksi kriteeri: sivuston pitää kertoa koirista edes sivuosassa. Vastalinkitys olis jees :)

4 kommenttia:

katin kirjoitti...

linkkilistaan >>
http://picturerajatut.blogspot.fi/
Suomenpystykorvaneidon ja omistajan elämää :)

Sonja kirjoitti...

katin, Lisäilen listalle (:

pippariina kirjoitti...

Tuli mieleen että ootteko harkinnu raakaruokintaa? Se kuulostaa avaruustekniikalta mutta on itseasiassa varsin helppoa, eikä niin kovin kallistakaan. E.bulleille ravinto on todella tärkeää, sen laatu siis. Me ei tätä osattu edes ajatella kuin vasta "viimeisenä vaihtoehtona". Meidän Aatua on vaivannut furunkuloosi, hiivat ja korvatulehdukset. Ne kaikki on rauhoittunut huomattavasti kun siirryttiin tähän uuteen ruokavalioon. Jo monta kuukautta hyvinvointia ja kiiltävää turkkia <3

Tuolta esim. löytyy hyvin tietoa aiheesta: http://www.musch.fi/blogi/barf-ruokinnan-aloittaminen


Ihana löytää tällainen blogi :D Ihanasti piristi päivää kun sain lueskella teidän Lyytin arjesta, kiitos. Ja tervetuloa vastavierailulle meidän luo.
http://cranberrypiss.blogspot.fi/

Sonja kirjoitti...

Olen itseasiassa harkinnut. Minusta vaan vaikuttaa jotenkin hirveän vaikealta ja monimutkaiselta, ja oon myös ajatellut että se on hirmu kallista. Pelottaa myöskin ajatus että koira lihoo raakaruokinnan aloittamisen myötä, mikä on kyllä vissiin ihan turha pelko. Voisin ottaa enemmin selvää tästä, ja kokeilla miten se sopii meidän neidille!:)
Kiitos myös positiivisesta palautteesta, tosi kiva lukea tälläistä :) Käyn katsomassa myös teidän blogin!